De Alinker is een loopfiets voor mensen die actief willen blijven. Deze is ontwikkeld door Barbara Alink naar aanleiding van een vraag van haar moeder. Sterke punten van de Alinker:

gele loopfiets met voor twee wielen en achter een wiel
Alinker loopfiets
  • Ergonomie: de Alinker geeft steun onder het zitvlak. Dat geeft stabiliteit en vermindert de belasting op de benen. Het stuur biedt houvast en stimuleert een actieve houding.
  • Vormgeving: de Alinker is modern en stijlvol. Verkrijgbaar in alle kleuren als het maar geel is. Je valt er in positieve zin mee op.
  • Meedoen: praten met anderen op ooghoogte, optimaal gebruik maken van fysieke mogelijkheden, deze op peil houden en zelfs vergroten
  • Reacties: ‘Wat is dat voor moois?’ ‘Is het om mee te sporten of vanwege een handicap?’ ‘Dat ziet er gaaf uit!’

Ik leerde de Alinker kennen in 2016 en was meteen enthousiast. Een wandeling maken was toen te vermoeiend, lekker slenteren over de markt onmogelijk.  Met de Alinker kwam ik verder. Kracht, balans en coördinatie bouwde ik langzaam weer op. Op dit moment gebruik ik de Alinker (te) weinig. Ik loop weer zonder hulpmiddelen. In de toekomst hoop ik accessoires voor de Alinker te ontwerpen. Tot nu toe bleef het beperkt tot een sleutelhanger.

Meer informatie over de Alinker vindt u op de Alinker website.

U kunt ook contact met mij opnemen voor meer informatie over mijn ervaringen.

detailfoto van alinker met kabelslot en gehaakt zonnetje als sleutelhanger
mijn Alinker met zonnige sleutelhanger