Loints is al jaren mijn favoriete merk schoenen. Ik heb op dit moment zes paar in gebruik en twee paar die nog geschikt zijn voor klussen. Af en toe kijk ik op Marktplaats naar geschikte tweedehandse. Zo vond ik deze: een heel eenvoudig model in een mooie zachtblauwe kleur. Ze passen goed maar de inlegzool beviel niet. Aan de achterkant was die hoog en zacht, aan de voorkant liep de zool niet verder dan halverwege. Mijn voorvoet stond dus op de kale binnenzool en mijn voetholte raakte de rand. Dat liep niet lekker. Na het meekijken bij Loopcentrum Rijnland trok ik de stoute schoenen aan.  Ik besloot nieuwe inlegzolen voor mijn schoenen te zoeken.

nieuwe inlegzool opgebouwd in laagjes
nieuwe inlegzool opgebouwd in laagjes

Bij de schoenmaker haalde ik nieuwe inlegzolen. Helaas vulden die de achterkant van de schoen niet genoeg op. Mijn hiel ging schuiven. En met dikkere inlegzolen werd de voorkant te krap. Met schaar, eeltvijl en lijm bouwde ik een inlegzool op die van voren heel dun is en aan de achterkant de gewenste hoogte had. Met deze nieuwe inlegzolen voor mijn schoenen is het probleem verholpen. Ik draag ze nu echt graag.

Let op: heb je voetproblemen en misschien ook diabetes of een andere aandoening? Blijf er niet meer doorlopen en ga ook niet doe het zelven. Zoek de hulp van een goede orthopedisch schoentechnicus. Met confectieschoenen kan er meer dan je denkt. En ook orthopedische schoenen zijn vaak verrassend mooi. Een bedrijf in de buurt vind je op de website van de brancheorganisatie NVOS-Orthobanda.

mijn schoen met de nieuwe inlegzool
mijn schoen met de nieuwe inlegzool