Eind 2018 maakte ik de folder met de natuurwerkweken voor 2019 voor Vobula. Tot en met 2017 hadden we een geniete brochure. Om kosten te besparen wilde het bestuur voor 2019 een dunnere folder uitgeven. De wens was een gewicht onder de 20 gram zodat 1 postzegel van een goedkope verzender voldoende was. Een folder van NS kreeg ik als idee aangereikt. Die was gevouwen als een leporello: een lange zigzag strook. Het afscheurrandje was niet haalbaar voor de relatief kleine aantallen van onze folder. Zo begon het proces van ontwerpen.

bureau met folders, schaar en lijm: Vobula folder in wording
de folder 2019 in wording

Onder de 20 gram betekende: maximaal 2 velletjes A4 papier van 130 gram per vierkante meter. Deze heb ik op verschillende manieren gecombineerd. Uit een stapeltje brochures van 2018 knipte en plakte ik de informatie die ook in de folder moest. Met de grafisch vormgeefster van de drukker werkten we het idee verder uit. Zij zag allerlei mogelijkheden en samen kwamen we tot dit resultaat.

folder van Vobula die rechtop op tafel staat
de uiteindelijke folder opengevouwen

We zijn de Vobula huisstijl zo veel mogelijk trouw gebleven: het logo en de geel met groene kleur maken het herkenbaar als ‘Vobula’. Met foto’s en teksten wordt duidelijk wat een natuurwerkweek bij Vobula inhoudt. Belangrijke informatie over elke locatie geven we weer met korte teksten en pictogrammen. Op de website staat meer informatie. Eventueel kunnen mensen ook aanmelden zonder internet te gebruiken. Alle essentiële informatie staat in de folder en er is een aanmeldingsformuliertje voor maximaal 2 deelnemers.

De folder is verstuurd zonder enveloppe. Met het adresetiket plakten we de folders dicht. Dat is een middagje werk. Erwtensoep eten en herinneringen ophalen aan een mooie zomer… vooral heel gezellig dus! Met een beetje vertraging viel de folder kort na Kerst, uiterlijk in januari in de bus.

folder van Vobula in dennentakken met kerstballen
zo viel de folder kort na Kerst bij ca 800 mensen in de bus

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor seizoen 2020 al weer in volle gang. Teksten schrijven, foto’s uitkiezen… Binnenkort komt hier dus wellicht een blogje over het maken van de nieuwe folder.

Folder Natuurwerkweken 2019 voor Vobula
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *