Als fietser heb je goede kleding nodig. Dat begint met een jas, die ik kocht. Zelf maken kan, maar is veel werk. En in de winkel slaagde ik prima. Bij de jas komen accessoires. Muts, handschoenen, sjaals… Genoeg mogelijkheden om je op uit te leven. En om een eigen accent toe te voegen aan het plaatje. Vorig jaar maakte ik een grote sjaal van grijs gemêleerd garen. Groene streepjes haakte ik in en paars-blauwe bloemen kwamen er later op.

grijze sjaal met bloemenslingers
grijze sjaal met bloemenslingers

Deze winter haakte ik een paar klapwanten van een patroon uit Aan de haak nummer 12. Het garen lijkt veel op dat van de sjaal. Het is alleen wat dunner zodat het resultaat dicht en tegelijk soepel is. De duimen liet ik open. Zo kan ik makkelijker knopjes bedienen zonder de wanten uit te doen.

klapwanten van grijs gemêleerd garen

 

Niet alleen het uiterlijk telt. Functie is net zo belangrijk.

Het model van de grijze wanten bevalt goed. Ze waaien wel wat door en in een regenbui zijn ze snel doorweekt. Met een paar dozen stof op voorraad was er al snel een oplossing. Van een restje softshell stof maakte ik deze wanten. De stof is aan een kant dicht geweven en aan de andere kant zit zachte dunne fleece. Winddicht, kan een flinke bui hebben en is snel weer droog. De manchetten zijn van rekbare katoenen tricot. Een knoopje om de bovenkant vast te zetten zit er (nog) niet op. Laat nu de kou maar komen. Ik weet van wanten!

donkerblauwe klapwanten
Ik weet van wanten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *