Zomer of winter, de fiets is mijn vervoermiddel. Warm blijven is dan belangrijk. Daarom: wanten voor een winterfietser. Bij een sjaal haakte ik wanten van een patroon uit een patronenblad. Ze zitten heerlijk maar waaien een beetje door. En met een bui worden ze nat.

gehaakte wanten
wanten van grijs gemeleerd garen

Van een restje softshell stof maakte ik daarom ook een waterdichte versie. De binnenkant is van zacht en warm fleece, de buitenkant houdt regen en wind tegen. Door de bovenkant om te klappen kan ik mn vingers gebruiken. De manchetten zijn van een restje tricot stof met een katten-camouflage patroon.

Stoffen wanten waarvan de bovenkant kan wegklappen. Donkerblauw met een boord in blauwtinten: camouflagepatroon met katten.
donkerblauwe klapwanten

Laat nu de kou maar komen. Genoeg keus om mijn handen warm te houden.